Literaire avond in Zaal 3 met Julia Armfield (VK) en Nikki Dekker (NL)

Van links naar rechts op de foto: gespreksleider Lisa Weeda en de auteurs Nikki Dekker en Julia Armfield. De grafisch vormgever van Writers Unlimited heeft ze tegen een groene achtergrond geplakt.

Wil je graag geïnspireerd raken door literatuur? Kom dan vanavond, donderdag 24 november, naar Zaal 3 in Den Haag. Daar gaat Lisa Weeda in gesprek met Julia Armfield (VK) en Nikki Dekker (NL). Dit is in het Engels.

De romans ‘Onze vrouwen diep in de zee’ en ‘diepdiepblauw’ van de gasten vertellen over het vinden en verliezen van liefde, over zoeken naar identiteit. Opvallend: in beide boeken zorgen de zee en het mysterieuze onderwaterleven voor spanning en reflectie.

Schrijver en radiomaker Nikki Dekker (1989) bracht zomer 2022 haar ‘diepdiepblauw’ uit, een krachtig romandebuut over identiteit, schelpen verzamelen, opgroeien en biseksuele verliefdheid, afgewisseld met fictie en feiten over het leven onder water.

De Britse auteur Julia Armfield (1990) debuteerde voorjaar 2022 met ‘Our Wives Under the Sea’. In Nederlandse vertaling ‘Onze vrouwen diep in de zee’, een uitgave van Podium. In het boek komt een diepzeeonderzoeker langer dan gepland vast te zitten in een onderzeeër op de bodem van de zee en keert ‘veranderd’ terug bij haar vrouw. Het boek raast al een tijdje over TikTok en Instagram en verrast lezers met het plot en het genre: ‘queer horror’ en ‘gothic’ zijn termen die vaak voorbijkomen.

Van gespreksleider Lisa Weeda, auteur en literair programmamaker, verscheen vorig jaar het romandebuut ‘Aleksandra’, een indrukwekkend familieverhaal dat zich afspeelt in het moederland van haar oma, Oekraïne. ‘Aleksandra’ én ‘diepdiepblauw’ staan beide op de shortlist voor de Bronzen Uil 2022. Deze prijs voor het beste Nederlandstalige Debuut wordt 10 december aanstaande uitgereikt.

Ticketlink: writersunlimited.nl/productie/julia-armfield-gb-en-nikki-dekker-in-gesprek-met-lisa-weeda

Donderdag 24 november, 20:30-22:00 uur, Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag,

Boekverkoop in de foyer en signeren bij de stand van De Vries Van Stockum Boekverkopers.

Een Writers Series-programma samengesteld door Joëlle Koorneef voor Writers Unlimited. Met dank aan Gemeente Den Haag, Nederlands Letterenfonds en Uitgeverij Podium. 

Advertisement

Reageer

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s