Uitnodiging Queer aan Zee goes ANNE+ op 19 oktober

Het is 's nachts in Amsterdam. Anne leunt op de rand van een brug. Ze kijkt met gefronst voorhoord wat somber voor zich uit. Ze geeft blauwe glitters op haar wenkbrauwen en bij haar oren. Die zijn nog van een dragking workshop.

Dinsdag 19 oktober gaat er een groepje vanuit Queer aan Zee naar de film ANNE+ (Valerie Bisscheroux, Nederland, 2021) van 19.30 uur. Heb je zin om mee te gaan? Ja, doen! Vinden we alleen maar leuk. Koop wel eerst even je eigen kaartje. Kies je er een naast rij 5 stoel 6 of naast rij 7 stoel 7, dan is de kans groot dat we bij elkaar kunnen zitten. Een ticket is 11,50 euro, kortingen mogelijk met bijvoorbeeld de Ooievaarspas.

We verzamelen om 19:15 uur bij de bank op de eerste verdieping van Pathé Spuimarkt. Die is meteen na de eerste (rol)trap naar boven. Na de CoronaCheck gaan we naar zaal 7. Daar begint de film om 19:30 uur. Na de film gaan we nog wat drinken in een naburig café.

De film is afgelopen om 21:20 uur. Heb je de film al gezien en/of wil je alleen komen borrelen, sluit je dan om 21:20 uur bij ons aan! Voel je welkom!

Waar gaat de film over?

Na het succes van de serie Anne+ is Anne terug in haar eigen film. Voordat Anne gaat emigreren naar Sara in Montréal keurt haar uitgever haar manuscript af. Ook ontmoet ze de non-binaire Lou.

Welke kant gaat Anne haar leven op? En wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Hééft ze überhaupt wel iets te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen het hoofdpersonage uit haar boek lijkt te zijn afgedwaald. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou die anders in het leven staat. Langzaam vindt Anne al struikelend richting in haar leven. Ze herschrijft haar boek en realiseert zich dat ze keuzes moet maken.

Bekijk de trailer.
De film is Nederlands gesproken en niet ondertiteld.

Filmkrant: ‘De serie Anne+ was, net als de titelfiguur, ooit lesbisch; nu is de film expliciet queer.’ + ‘Het is een verademing om te zien dat Anne+ seksuele geaardheid en genderexpressie met een intense vreugde benadert.’

Naar het Facebook event
Koop je kaartje

Tot dinsdag 19 oktober!
Pathé Spuimarkt, Spui 65, 2511 BL Den Haag
Organisatie: Ellen en Hilde
Contact: queeraanzee [at] gmail.com

Ter voorbereiding: Bingewatch de ANNE+ series op Netflix.
Meer ANNE+ vind je op anneplus.nl, Instagram, Facebook en Twitter.

❣️ De corona pandemie is aardig onder controle, maar nog niet voorbij. Heb je corona-achtige klachten, blijf dan liever thuis.
❣️ Kijk voor nieuwe Queer aan Zee meetups in onze agenda

Queer aan Zee is een gezellige meetup in Den Haag voor lesbische, homoseksuele, bi+, panseksuele, aseksuele, transgender, intersekse, queer en/of non-binaire mensen. Herken je je in deze doelgroep en wil je nieuwe mensen leren kennen? Sluit je dan aan. Misschien vind je er wel nieuwe vrienden. ❣️ 

👉 Volg Queer aan Zee op FacebookTwitterInstagram en WordPress.

Reageer