Uitnodiging Queer aan Zee goes X Y WE op 24 oktober

Theatermaker Marleen Hendrickx staat op toneel. Ze heeft een groen pak aan. It's not easy being green. Ze heeft haar handen in elkaar gevouwen en kijken lachend met open ogen het publiek in. Ze vertelt en legt het allemaal nog één keer uit.

Hoi!

Zondag 24 oktober gaat er een groepje vanuit Queer aan Zee naar het theaterstuk X Y WE (Marleen Hendrickx, Nederland, 2021) van 15.00 uur. Heb je zin om mee te gaan? Ja, doen! Vinden we alleen maar leuk. Koop wel eerst even je eigen kaartje. In de zaal is het vrije zit, dus we kunnen bij elkaar in de buurt zitten als je wilt.

We verzamelen om 14.30 uur in het café-restaurant gedeelte van Zaal 3. Na de CoronaCheck gaat we de theaterzaal in, waar X Y WE begint om 15.00 uur. Hierna gaan we nog wat drinken. We kijken even of dit in Zaal 3 kan, anders gaan we naar een naburig café. Wil je niet naar de voorstelling maar wel na afloop mee iets drinken, doe dit gerust!

Waar gaat X Y WE over?

X Y WE is een indringende voorstelling die effectief en waarachtig een inkijk biedt in het leven van intersekse mensen. Een uitnodigende vertelling vol verbeelding, lichtheid en humor.

Op de vloer staan zes personen, van alle leeftijden, die elk en samen hun verhaal vertellen, sommigen voor het eerst in hun leven. Samen vormen ze een hecht ensemble van ervaringsdeskundigen, geregisseerd naar hun verschillende ambities en talenten. Ze spelen, zeker, maar ze zijn vooral zichzelf.

190.000 Nederlanders en 57.000 Belgen zijn intersekse personen: mensen die geboren zijn met een lichaam dat niet voldoet aan de normatieve definitie van man of vrouw. Vaak is over hen gezwegen, ook door henzelf, op advies van artsen. Theatermaker Marleen Hendrickx, zelf intersekse, doorbreekt met haar voorstelling dat stilzwijgen.

Bekijk de trailer
De voorstelling is in het Nederlands.
www.xywe.nl

Koop je kaartje
Facebook event
Het Nationale Theater, Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, 2518 RA Den Haag
Organisatie: Eric en Hilde
Contact: queeraanzee [at] gmail.com

Tot zondag 24 oktober!

❣️ De corona pandemie is aardig onder controle, maar nog niet voorbij. Heb je corona-achtige klachten, blijf dan liever thuis.
❣️ Kijk voor nieuwe Queer aan Zee meetups in onze agenda.

Queer aan Zee is een gezellige meetup in Den Haag voor lesbische, homoseksuele, bi+, panseksuele, aseksuele, transgender, intersekse, queer en/of non-binaire mensen. Herken je je in deze doelgroep en wil je nieuwe mensen leren kennen? Sluit je dan aan. Misschien vind je er wel nieuwe vrienden. ❣️

👉 Volg Queer aan Zee op FacebookTwitterInstagram en WordPress.

Reageer